beseda
DSC_5240 (1)

Šéfkuchař Vojtěch Beseda

Raději používá čerstvé suroviny přímo ze zahrady, na základě receptů, které si pamatuje jako ty nejchutnější, které formovaly jeho současné kulinářské chutě. Bezprostředně po škole odešel získávat zkušenosti do Prahy, kde pracoval v restauraci Maze v hotelu Hilton pod vedením jednoho z nejznámějších kuchařů na světě – Gordona Ramseyho. Později získal zkušenosti v rodné Karviné v restauraci Lázní Darkov i v Golf Resortu v nedaleké Ropicí. Absolvoval zahraniční stáž, díky níž měl možnost vařit v 5hvězdičkovém hotelu Meliton Portocaras Grant Resort Hotel a 4hvězdičkovém Yaliscari Palace Hotel.

“Mým cílem je dosáhnout v restauraci maximální efektivity práce se surovinami a při tom minimalizovat potravinový odpad”.

Vaření vyjadřuje naši nejlepší edici občerstvení a lásky. Věříme, že restaurace není jen místo. Chceme přimět lidi, aby přestali jen jíst. Chceme, aby se k nám naši hosté vraceli a toužili zažít něco, co je znovuobjeví. Jídlo je pro nás záminkou k rozhovoru, cestování skrz vzpomínky, sny a touhy. Pro nás je nejdůležitější sezónnost a pečlivě vybrané přísady nejvyšší kvality. Hlavní chutě, které dominují v menu jsou připravovány podle novodobé vize a při použití těch nejnovějších gastronomických postupů pod vařečkou šéfkuchaře Vojtěch Besedy, jenž získal bohaté zkušenosti v Praze od gastronoma Gordona Ramsayho. Servírujeme tradiční českou kuchyni s moderním pojetím „slow food“. Nezřídka kdy překvapujeme naše hosty nejznámějšími pokrmy z různých koutů světa. Obsluha dbá na profesionální a elegantní servírování připravených jídel, tak, aby nevznikly žádné nedostatky. Naši barmani připravují originální drinky, koktejly a výtečnou kávu. Náš someliér je ochoten vždy představit nabídku výběrových vín z naší vinotéky. Svým hostům umíme splnit přání i přípravou pokrmů, která nejsou uvedena v jídelním menu.

Jídelní lístek

NĚCO NA ZUB

Smažené domácí brambůrky s česnekovým dipem (200g)
95,-
Pečený farmářský sýr s uzenou slaninou, rajčatová salsa
165,-
Pizza rohlíčky s bylinkami, čedarem a šunkou od kosti 8ks
175,-
Variace uzenin a sýrů s doplňky
190,-
Tradiční hovězí tatarák, topinky z domácího chleba
225,-
Tatarák z hlívy ústřičné, rozpečený chléb
130,-
Kuřecí játra na majoránce, rozpečený venkovský chléb
95,-
Grilované tygří krevety PIRI PIRI podávané na opečeném venkovském chlebu s petrželovým pestem
190,-
Marinovaná kuřecí křidélka v BBQ omáčce, domácí chléb, zeleninové crudité, česnekový dip
190,-

POLÉVKY

Drůbeží vývar s bylinkovými nočky, zeleninou a celestinskými nudlemi
65,-
Česnečka s vejcem, šunkou a čedarem, chlebové krutóny
80,-
Tradiční kyselice s uzeným žebírkem, smetanou a houbami
85,-

HLAVNÍ CHODY

Smažený sýr blaťácké zlato s ořechy, bramborové hranolky, tatarka
195,-
Kuřecí Cordon bleu se šunkou od kosti a ementálem, bramborové hranolky, tatarka
210,-
Řízek z vepřové panenky s bylinkovým máslem, bramborová kaše, okurkový salát se zakysnou smetanou
220,-
Ragú z vepřové panenky s chilli a zeleninou, bramborové hranolky, tatarka
195,-
Grilovaná vepřová panenka, fazolové lusky se slaninou, pečené brambory grenaille, česnekový dip
265,-
Grilované kuřecí prso obalované ve slanině s houbovou omáčkou, gratinované brambory
260,-
Steak z hovězí svíčkové, houbová omáčka, gratinované brambory
545,-
Pečená vepřová žebírka s medem a whisky, papriková salsa s uzeným jalapeňos, grilovaná kukuřice, rozpečený chléb (650g)
365,-
Hovězí líčka na červeném víně, sezónní zelenina na másle, bramborová kaše
285,-
Špagety Aglio olio e peperoncino,olivový olej, chilli, česnek, parmazán, listová petržel / s krevetami
195,-/320,-
Špagety Carbonara
195,-
Bramborové gnocchi s čerstvým špenátem a smetanou/ s kuřecím prsíčkem marinovaným v bylinkách
190,-/225,-
Bramborové gnocchi s houbovou omáčkou a parmazánem / s grilovanou vepřovou panenkou
190,-/250,-
Ryba dle denní nabídky na másle a citrusech, grilovaná sezónní zelenina, bramborovo mrkvové pyré
295,-

SALÁTY

Caesar salát s marinovaným kuřecím prsíčkem, krutony a parmazánem / s krevetami
195,- / 320,-
Listový salát s hráškem, cherry rajčaty a hořčično medovým dresinkem, grilovaný farmářský sýr z Jeseníků
180,-
Caprese salát, listy trhaných salátů s rajčaty, mozzarellou, kapary, černé olivy, bazalkové peto, pizza chléb
230,-
Listový salát s hráškem, cherry rajčaty a hořčicovo medovým dresinkem, grilovaný farmářský sýr z Jeseníků
165,-

BURGERY

Burger z vyzrálého hovězího krku, čedar, rajče, salát, slanina, nakládaná okurka, hořčicová majonéza, hranolky
280,-
Burger s trhaným vepřovým masem v bbq omáčce s uzeným jalapeňos, smažená cibule, nakládaná okurka, hranolky
240,-

DĚTSKÁ JÍDLA

Kuřecí řízek s bramborovou kaší, kompot
135,-
Smažený sýr, hranolky, tatarka
135,-
Kuřecí plátek s bramborovou kaší, čerstvá zelenina
115,-
Těstoviny s rajčatovou omáčkou a mozzarellou
105,-

PIZZA

Itálie - rajčatová omáčka, šunka od kostí, mozzarella, cherry rajčata, olivy, bazalka
220,-
Sicílie - rajčatová omáčka, mozzarella, kapary, ančovičky, žampiony
210,-
Amerika - rajčatová omáčka, pikantní salám, anglická slanina, čedar, kukuřice
210,-
Mexiko - rajčatová omáčka, trhané vepřové maso, čedar, papričky jalapeňos
240,-
Vanilla - rajčatová omáčka, šunka od kosti, slanina, mozzarella, čedar, kukuřice
235,-
Quatro formaggi: rajčatová omáčka, čedar, mozzarella, hermelín, ementál
235,-

DEZERTY

Čokoládový fondán s ovocným sorbetem
115,-
Palačinka se sezónním ovocem a šlehačkou
105,-
Domácí Tiramisu
95,-
Zmrzlinový pohár se šlehačkou a sezónním ovocem
105,-
Výběr sorbetů a zmrzlin
35,-
Domácí kremrole se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou
70,-